Prosinec 2017

Kakaové kolieska s mandľovým krémom

21. prosince 2017 v 20:49 | Monča |  ♥ Jedlo
Ahojte! Usmívající se

Po veeeľmi dlhej dobe pridávam konečne nový článok na blog. A keďže sú Vianoce za dverami, tak to bude recept na výborné kakaové pečivo. Tento recept som robila prvý krát a určite ho zaradím medzi moje stálice. Cesto je úžasne kakaové (pripomína oreo), vnútri je lahodný maslový krém s mandľami a rumom a navrchu čokoládová poleva, ktorú môžete vianočne dozdobiť ako ja Mrkající. Dokonca som robila dvojitú dávku, pretože som sa s koláčikmi delila s rodinou. Tak pusťme sa do toho, aby ste ich stihli napiecť ešte aj vy.


Na cesto budete potrebovať:
-180 g hladkej múky
-100 g masla
-100 g práškového cukru
-30 g kakaa
-1 vajce
-3/4 prášku do pečiva

Na krém budete potrebovať:
-170 ml mlieka
-1/2 vanilkového pudingu
-120 g masla
-cukor podľa chuti
-1 PL mletých mandlí
-2 PL rumu (alebo 1 ČL rumovej esencie)

Na polevu budete potrebovať:
-100 g čokolády na varenie
-Ceru alebo kokosový olej


Postup:
Do misky si preosejeme múku, kakao, cukor a prášok do pečiva. Pridáme zmäknuté nakrájané maslo a vajce. Vypracujeme cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme ho na pár hodín do chladničky.


Po pár hodinách vyberieme cesto z chladničky a odkrojíme z neho polovicu. Rozvaľkáme ho na cca 3 mm a vykrojíme kolieska. Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečnie. Kolieska pečieme pri 160 stupňoch cca 8-10 minút.

Pripravíme si krém. Z mlieka si uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Aby sa nám na pudingu nevytvorila kožka, prikryjeme horúci puding potravinovou fóliou. Potom doň zašľaháme maslo s cukrom, rumom a pomletými mandlami.

Kolieska naplníme zachladeným krémom. Čokoládu si s tukom alebo kokosovým olejom roztopíme vo vodnom kúpeli. Nakoniec kolieska namočíme do čokolády, ozdobíme zdobením a necháme na chlade stuhnúť.


Prajem Vám dobrú chuť a príjemné prežitie sviatkov! Usmívající se