Březen 2016

Perník

8. března 2016 v 19:33 ♥ Jedlo
Ahojte! Usmívající se

Po veľmi dlhej dobe sa vám znovu ozývam s novým receptom. Tentoraz to bude recept na úžasný sladký koláčik, ktorý určite každý pozná. Je známy svojou perníkovou vôňou, nadýchaným cestom, vrstvou džemu a čokoládou na vrchu. Ja osobne ho mám strašne rada a dokážem zjesť polovicu plechu na posedenie Smějící se. Perník som robila do silikónovej formy, ktorá má tvar stromčeka a z cesta mi vyšli dva stromčeky. Tak sa do toho pustime!


Na perník budete potrebovať:
-400 g hladkej múky
-200 g práškového cukru
-1/2 l vlažného mlieka
-2 vajcia
-1 PL kakaa
-1 dcl oleja
-3 PL marhuľového džemu
-1 ČL sódy bikarbóny
-prášok do pečiva
-marhuľový džem na potretie
-čokoláda na varenie
-lieskové oriešky (nemusia byť)


Všetky suroviny na cesto zmiešame tak, aby v ceste neboli hrudky. Vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech alebo môžete použiť silikónovú formu ako ja. Do cesta som zamiešala aj nasekané lieskovce. Perník dáme piecť pri teplote 200 stupňov a kontrolujeme ho špajlou. Po upečení počkáme kým cesto vychladne. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Cesto potrieme džemom, polejeme čokoládou a ak chceme, posypeme lieskovými orieškami. Nakoniec ho necháme stuhnúť v chladničke.

Prajem dobrú chuť! Mrkající