Pečené fánky

25. května 2015 v 13:00 | Monika |  ♥ Jedlo
Ahojte! Usmívající se

Kto nepozná skvelé vyprážané fanky, ktoré sa obaľujú v práškovom cukre a podávajú sa najmä na Veľkú noc? Nedávno som objavila trošku pozmenený recept na fánky, v ktorom sa fánky nevyprážajú, ale pečú v rúre. Fánky sú rovnako chrumkavé a chutné. Môžete ich podávať s akýmkoľvek džemom alebo so šľahačkou a ovocím. Tak sa do nich pustime. Mrkající


Na fánky budete potrebovať:
-360 g hladkej múky
-250 g rastlinného tuku
-80 až 100 ml smotany na šľahanie
-2 žĺtky
-štipka soli

Na obalenie fánok budete potrebovať:
-1 balíček vanilínového cukru
-150 g práškového cukru

Do misky preosejeme hladkú múku, pridáme zmäknutý pokrájaný rastlinný tuk, žĺtky rozmiešané v smotane na šľahanie a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré hneď rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm. Cesto kolieskom rozkrájame na obdĺžniky , ktoré v strede na dvoch miestach nakrojíme. Na plech rozprestrieme papier na pečenie a fánky naň poukladáme. Pečieme ich pri 200 stupňoch asi 10 minút. Horúce fánky obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru a hneď podávame s džemom.

Tip: Do cukru môžete pridať aj škoricový cukor, po ktorom budú fánky krásne voňať Mrkající.

Prajem dobrú chuť! Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Limonáda • Blowme.blog.cz Limonáda • Blowme.blog.cz | Web | 25. května 2015 v 13:18 | Reagovat

Jé, to vypadá skvěle :-)

2 BenyJ BenyJ | E-mail | 17. ledna 2017 v 9:23 | Reagovat

I found this page on 11th place in google's search results. You need some search engine optimization. Many webmasters think that seo is dead in 2017, but it is not true. There is sneaky method to reach google's top 5 that not many people know. Simply search for:  pandatsor's tools

3 meow-world meow-world | 6. srpna 2017 v 16:39 | Reagovat

Vyzerajú skvelo a určite tak aj chutia :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama